L ' a u t o r


Miquel Martín i Serra (Begur, 1969) és escriptor i llicenciat en Filosofia.

Ha publicat el recull de contes Hi ha amors que maten (Columna, 1996) i les novel·les L’estratègia de la gallina (Columna, 2001, finalista del premi Ramon Llull), Cabells de Medusa (CCG Edicions 2007), Dictadors de butxaca (Prosa, 2007, premi Jaume Maspons i Safont), El riu encès (El Cep i la Nansa, 2017) i La drecera (Edicions del Periscopi, 2020).
El 2012, després d'un intens treball de recerca i documentació, va aparèixer Llegendes de mar de la Costa Brava (Edicions Sidillà) amb il·lustracions de Llenas Llensa, i el 2019 el volum Llegendes de nit (Sant Joan, Tots Sants i Nadal), amb il·lustracions de David Granato.
Ha aplegat els seus articles literaris en el volum Proses reposades, prologat per Toni Sala (Col·lecció Josep Pla. Diputació de Girona, 2017).

Ha publicat diversos articles i estudis sobre literatura, especialment sobre Joan VinyoliPrudenci Bertrana, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Víctor Català, Gaziel o Montserrat Abelló. Ha organitzat diferents activitats per divulgar l'obra d'aquests autors, juntament amb l'actriu Olga Cercós.
És l'autor de l'estudi preliminar i les propostes didàctiques de Vent d'aram (Edicions 62, 2015), lectura prescriptiva de Batxillerat. I ha publicat "Les influències filosòfiques en la poesia de Vinyoli" dins el volum Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista (L'Avenç, 2016). El 2019 va rebre el Premi Recvll de retrat literari per Joan Vinyoli, el gall salvatge.
Ha col·laborat també en el llibre Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra amb l'escrit "Un de Begur. Es Miner i l'enfonsament del Palermo" (Fundació Josep Pla, 2017).


Foto: S. Ruiz