15 de març de 2015

Vent d'aram

Vent d’aram
Joan Vinyoli

Estudi preliminar i complements didàctics a cura de Miquel Martín


Editorial: Edicions 62, (col·lecció Educació 62), 2015
Pàgines: 160
Lectura obligatòria a Batxillerat   
      Aquesta edició de Vent d’aram s’adreça als lectors que vulguin iniciar-se en l’obra de Joan Vinyoli, un dels poetes imprescindibles de la nostra poesia contemporània. Acompanyada d’un estudi preliminar i d’uns complements didàctics, dóna les claus per endinsar-se en un autor que mai no va distingir entre vida i obra, i que es va lliurar incondicionalment a la creació poètica per satisfer els seus anhels i entrar “en la foscúria que germina”.

      Vent d’aram és una obra de maduresa que recull els grans temes de la lírica de Vinyoli: la natura, l’amor, la mort, el pas del temps, el record, la recerca vital, la soledat, el desig de transcendència, el poder de la paraula... A través de cada poema, Vinyoli ens proposa un viatge cap a les fondàries de l’existència, una reflexió sobre el seu sentit i unes disquisicions d’ordre moral.

      Estudi preliminar i complements didàctics a cura de Miquel Martín, escriptor i estudiós de l’obra de Vinyoli. Ha publicat diversos articles i estudis sobre el poeta i ha pres part en el II Simposi Internacional Joan Vinyoli. També n’ha divulgat l’obra a través de conferències, recitals comentats i rutes poètiques.

Cap comentari: