L ' a u t o r

Miquel Martín i Serra (Begur, 1969) és escriptor i llicenciat en Filosofia. 

Es va iniciar en el món de la literatura el 1994 en guanyar el prestigiós premi Joan Fuster per a autors joves, al qual van seguir, entre d’altres, els premis Solstici, Manuel de Pedrolo i Romà Comamala.

Com a narrador ha publicat el recull de contes Hi ha amors que maten (Columna, 1996) i les novel·les L’estratègia de la gallina (Columna, 2001, finalista del premi Ramon Llull), Cabells de Medusa (CCG Edicions 2007), Dictadors de butxaca (Prosa, 2007, premi Jaume Maspons i Safont) i El riu encès (El Cep i la Nansa, 2017)
El 2012, després d'un intens treball de recerca i documentació, va aparèixer Llegendes de mar de la Costa Brava (Edicions Sidillà) amb il·lustracions de Llenas Llensa.
També ha publicat diversos relats en antologies com Versemblança, Cap per avall i sis narracions més, El xiulet de les bales i altres narracions i Les millors pàgines.
Ha impartit tallers d'escriptura creativa reconeguts per la UdG com a crèdits de lliure elecció. Fa recerca en els camps de la llengua oral i la cultura popular, temes sobre els quals ha publicat diversos articles i ofereix xerrades divulgatives. Fruit d'aquesta recerca és el llibre Converses amb en Xico Florian, conjuntament amb Pere Molina.

Ha col·laborat, amb d'altres autors, en els volums Els pobles perduts i Els pobles oblidats, així com en el llibre La Costa Brava 1925. Àlbum guia (Edicions Sidillà).
Ha publicat diversos articles i estudis sobre literatura, especialment sobre Prudenci BertranaJoan Vinyoli. Ha organitzat diferents activitats per divulgar l'obra d'aquests autors, com ara "Vinyoli comentat" i "Bertrana comentat", juntament amb l'actriu Olga Cercós. És l'autor de l'estudi preliminar i les propostes didàctiques de Vent d'aram (Edicions 62, 2015), lectura prescriptiva de Batxillerat. I ha publicat "Les influències filosòfiques en la poesia de Vinyoli" dins el volum Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista (L'Avenç, 2016). Ha col·laborat també en el llibre Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra amb l'escrit "Un de Begur. Es Miner i l'enfonsament del Palermo" (Fundació Josep Pla, 2017).
Juntament amb Esther Suriñach, del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, va crear a principis del 2011 la Vinoteca, un maridatge entre textos literaris i vins. L'activitat està conduïda pel mateix escriptor, un sommelier i l'actriu Olga Cercós, que recita els textos.

Escriu habitualment al diari AraDiari de Girona, i a les revistes Gavarres i Revista de Girona, entre d'altres mitjansHa publicat també articles a El Punt-Avui, La Vanguardia, Revista de Catalunya i Descobrir Catalunya.  És membre de l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
És l'escriptor de capçalera de la biblioteca de Palafrugell.